Sastojci: 200 ml vode
400 gr secera
500 gr mleka u prahu
250 gr margarina
100 gr kokosa
Za glazuru: 200 gr bele cokolade
malo ulja
Ostalo: 1 oblanda za kuglice
100 gr kokosa
lesnici
Priprema: U serpu sipati vodu i secer, pa zagrevati dok ne prokljuca. Dodati margarin i mesati dok se ne otopi. Skloniti sa ringle i dodati mleko u prahu i kokos. Dobro sjediniti i jos toplim filom namazati obe strane oblande da se popune udubljenja za kuglice. Staviti u udubljenje po jedan peceni lesnik. Poklopiti drugom stranom nafilovane oblande i staviti nekoliko sati da se stegne.
Ohladjene oblande iseci na kockice, ako treba skinuti visak. Rastopiti belu cokoladu s nekoliko kasika ulja na pari da se dobija redja smesa. Svaku kuglicu staviti na cackalicu, umociti je u raszopljenu cokoladu a zatim u kokos. REdjati ih na pek papiru da se ohlade i dobro stegnu. Prijatno!!!

Коментари
Постави коментар