Sastojci; 1 casa (od jogurta) secera
1 vanil-secer
2 jajeta
4 case brasna
1 prasak za pecivo
1 kasicica sode bikarbine
1 dl ulja
1,5 kasika meda
1/2 kesice cimeta
marmelade po ukusu
Priprema: Penasto umutiti jaja postepeno dodajuci secer i vanil-secer. Zatim lagano dodavati mleko, ulje, med i cimet uz neprestano mucenje. Posebno pomesati brasno sa praskom za pecivo i sodom bikarbonom, te dodavati u prethodnu smesu i sve dobro umesiti.Od dobijene smese praviti loptice i redjati ih u pleh obložen pek papirom. Pravite razmake između loptica kako se ne bi zalepile tokom pečenja. U svakoj napraviti malo udubljenje, te staviti marmeladu po ukusu. Banine peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene. Izvaditi ih iz rerne. ostaviti da se ohlade, pa poslužiti. Prijatno!!

1 vanil-secer
2 jajeta
4 case brasna
1 prasak za pecivo
1 kasicica sode bikarbine
1 dl ulja
1,5 kasika meda
1/2 kesice cimeta
marmelade po ukusu
Priprema: Penasto umutiti jaja postepeno dodajuci secer i vanil-secer. Zatim lagano dodavati mleko, ulje, med i cimet uz neprestano mucenje. Posebno pomesati brasno sa praskom za pecivo i sodom bikarbonom, te dodavati u prethodnu smesu i sve dobro umesiti.Od dobijene smese praviti loptice i redjati ih u pleh obložen pek papirom. Pravite razmake između loptica kako se ne bi zalepile tokom pečenja. U svakoj napraviti malo udubljenje, te staviti marmeladu po ukusu. Banine peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene. Izvaditi ih iz rerne. ostaviti da se ohlade, pa poslužiti. Prijatno!!

Коментари
Постави коментар